Elbillading – en integrert del av nye eiendomsprosjekter

Lading med DEFA Power ladestasjon på arbeidsplassen

I en tid hvor bærekraft og grønn omstilling står høyt på agendaen for eiendomsutviklere, har Fabritius tatt et bevisst valgt ved å integrere elbillading i alle sine nye prosjekter. Selskapet, som nylig fullførte et imponerende anlegg på Gardermoen, ser på elbillading som en essensiell del av fremtidens eiendomsløsninger.

En nødvendig grønn omstilling

På det nybygde hovedkontoret og sentrallageret til Sport Holding på Gardermoen, har Fabritius installert et moderne ladeanlegg som dekker behovene til både ansatte og besøkende. Bygget, som strekker seg over hele 36 500 kvadratmeter, er utstyrt med toppmoderne ladestasjoner både på parkeringsplassen foran bygget og i en åpen garasje under bygget. Ifølge Kristine Gjelsten Bystøl, prosjektleder og bærekraftskoordinator hos Fabritius, er elbillading nå et standardkrav i deres prosjekter.

– For oss er elbillading et viktig ledd i en grønn omstilling og for å oppnå miljøsertifisering av bygget. I noen tilfeller er det også et krav fra kommunene, og vi ser at stadig flere leietakere forventer denne fasiliteten, forklarer Bystøl.

Strenge krav til ladeløsninger

Fabritius stiller strenge krav til ladeløsningene i sine prosjekter, inkludert antall ladepunkter, levert energi, behovet for lastbalansering, fleksibilitet i betalingsløsninger og skalerbarhet.  – Det er viktig for oss at ladeløsningene ikke bare dekker dagens behov, men også er fleksible nok til å møte fremtidige endringer og oppdateringer. Forutsigbarhet i leveranse og drift er avgjørende, sier Bystøl.

DEFA Power EV chargers

I prosjektet på Gardermoen ble ladeanlegget levert med DEFA Power, valgt av entreprenøren Gardermoen Elektro. Med lastbalansering og tilgangskontroll via ladebrikker, sikrer anlegget effektiv bruk og enkel administrasjon. Sport Holding, som drifter bygget selv, har dermed ansvaret for den daglige driften av ladeanlegget.

En trend i vekst

Denne satsingen fra Fabritius speiler en bredere trend i eiendomsmarkedet hvor elbillading blir stadig mer integrert i nye næringsbygg. Selskaper som Sport Holding, Norges ledende faghandelsaktør innen sport med over 375 butikker, ser på slike bærekraftige løsninger som nødvendige investeringer for fremtiden.

Anders Granquist, EVP i DEFA, understreker verdien av å tilrettelegge for lading på arbeidsplassen: “Å tilby elbillading på arbeidsplassen er blitt en nødvendighet for å møte forventninger fra leietakere, ansatte og kunder. Vi ser at norsk eiendomsbransje leder an etableringen av ladeanlegg og mange går lengre enn kravene i byggetekniske forskrifter fordi det er lønnsomt og skaper verdi ved å styrke selskapets bærekraftprofil og tiltrekke seg miljøbevisste talenter.

“Ettersom eiendomsutviklere som Fabritius fortsetter å prioritere grønne løsninger, blir elbillading en integrert del av moderne eiendomsprosjekter, til stor fordel for både miljøet og de som bruker byggene”.

Om prosjektet:

  • Sport Holding på Gardermoen, Jessheim
  • Antall ladepunkter: 59 DEFA Power (på vegg og på søyler)
  • Installatør: Gardermoen Elektro
  • Eier: Fabricius
  • Administrasjonssystem: CloudCharge

Les om hvorfor DEFA Power passer for din bedrift.